dijous, 27 d’agost del 2015

La comunicació: debatre i defensar idees!.

Ahir, dimecres 26 d'agost, a les 10 hores, vam fer la última sessió d'aquest "bloc d'estiu". Durant aquest estiu ens hem treballat a nosaltres però sobretot com ens comuniquem, amb nosaltres i amb els altres.

Avui, precisament, hem seguit treballant en la mateixa línia i em avançat en la capacitat de debatre idees, fins i tot quan no són les nostres, de generar arguments i d'ocupar diferents papers. L'habilitat de saber fer ús de la paraula.

En primer lloc hem començat per alguns exercicis per despertar-nos una mica. Aquells típics als que tots i totes hem jugat de petites. Un diu una paraula i el següent n'ha de dir una altra amb la síl·laba que acaba l'anterior.

"... sabata - tapa - para - ratolí - libèl·lula - laca - casa - samarreta ..."

Seguint amb els jocs hem anat construint una història conjunta. Una persona començava dient una frase o més i la següent havia de continuar la història, i així successivament. La veritat és que ens han sortit històries ben desastroses, d'accidents, hospitals, operacions, ...

Després, ens hem posat uns davant dels altres i hem jugat a comunicar conjuntament. En primer lloc cadascú representava un partit política en campanya electoral i, tots a la vegada, s'havien de vendre. Després eren locutors de radio de programes diversos, i el mateix, tots a la vegada, havien d'anar emetent. De tant en quan, tancàvem i obríem cada radio.
Ha estat divertit.

Finalment hem acabat la sessió amb un joc de rol. Representava que estàvem en un programa de debat, hi havia el moderador, 4 tertulians amb opinions diferents i el públic, que també podia preguntar. Així hem parlat de temes com la immigració i el racisme, la legalització de les drogues i la homosexualitat.

Ha estat una sessió molt divertida amb al que ens acomiadem fins a mitjans de setembre.

Joves en Acció per la Recerca de Feina, 27 d'agost del 2015.