dimecres, 3 de juny del 2015

Anem a un taller de castells.

Avui, dimecres 3 de juny, a les 11 hores del matí, hem anat a Cal Figarot, el local dels Castellers de Vilafranca. Coneguts com els verds.

No hi hem anat sols. Hi hem anat acompanyats d'altres joves. Els del Centre Obert la Terra, els de joves per l'ocupació i els del PFI La Forquilla.

En primer lloc hem visitat l'espai. Ens han ensenyat el local que tenen, ens han explicat la seva història i ens han parlat dels castellers i del fet casteller.
Hem pogut conèixer la seva història, saber quines han estat les seves camises, els premis que han obtingut, ...

Els Castellers de Vilafranca tenen un espai molt gran que està dividit en diferents parts. Una part que la utilitzen de local social, un bar restaurant, la part on fan els assajos i un pati molt bonic.



Durant la visita de l'espai també ens han explicat l'estructura i funcionament de cada castell. Què és un pilar? Una pinya? Què és l'agulla? Perquè se li diu 3 de 9? Què és la manilla? Així, ens hem endinsat al llenguatge casteller.

Després de visitar l'espai hem començat a fer dinàmiques per poder entendre els valors que es transpiren dins dels castells i del món casteller.
El fet casteller ens ha ensenyat que permet treballar la cooperació, l'esforç, les ganes de superació personal, el treball en equip, el contacte entre les persones, ... Són algunes de les coses que hem après mentre construíem juntes un castell.

Molt bona l'experiència!

Joves en Acció, 3 de juny de 2015.