dimarts, 13 de gener del 2015

Dimarts i 13 ... Un bon dia per començar!!


Doncs sí! Avui és dimarts i 13, pels supersticiosos és un dia que poden passar moltes coses. D'aquells que poses sal al cafè del matí, que no funciona l'aigua calenta de la dutxa, es crema el pa, et poses la samarreta al revés o un mitjó de cada color i te n'adones quan ja ets al carrer, arribes tard perquè no t'ha sonat el despertador, et mulla un cotxe que passa massa ràpid per un bassal i has de tornar a casa, ... i mil coses més que formen part de l'imaginari col·lectiu dels dies de la mala sort.


Nosaltres no hi creiem massa en això, així que hem decidit començar de nou avui ... tot i ser dimarts 13! Començar amb la nostra millor cara i seguir treballant allí on ens vam quedar fa ja tants dies que no ho recordem.

Avui hem decidit reinventar-nos! Per molts de nosaltres, segurament, queden pocs dies de sessions, ja que anirem a altres formacions ben aviat. Així que les volem aprofitar al màxim.

Entre totes hem acordat treballar el currículum. Però no un currículum "normal", sinó un currículum "especial". El currículum per aquells joves que no tenim més que l'ESO, o ni això. Què no hem treballat mai i ens sembla que el nostre currículum hauria de ser gairebé un paper en blanc: amb una foto i les dades personals.

Com ho fem? Per on comencem?

Doncs en primer lloc comencem per valorar-nos. Què et diguin coses boniques sempre va bé per encarar les coses des d'una altra perspectiva. Així que en un full blanc de paper vam posar el nostre nom. Aleshores ens anàvem passant el paper i cadascun dels companys i companyes del grup havia d'escriure una cosa bona de nosaltres. I en van sortir, i moltes!.

Un cop veient que els altres ens valoren, i sabent com ens veuen, és el nostre moment d'adonar-nos de totes aquelles coses que hem fet, a les que no donem importància, però poden formar part d'un currículum.

Com què??!!.

Doncs més enllà de les aptituds, hi ha moltes coses que hem fet però que no les tenim en compte. En relació a la nostra experiència laboral, per exemple: Qui no ha fet de cangur d'un cosí? Del fill o filla de la veïna? Qui no s'ha fet càrrec d'un avi o àvia? Qui no ha tingut cura d'un familiar malalt? Qui no ha ajudat al bar o botiga de la família? Qui no ha muntat unes barres per una festa major del barri i hi ha estat servint? Algun voluntariat com per exemple anar els divendres al Club de la Feina?
A totes nosaltres ens van sortir coses que havíem fet.

I en relació a la formació?! Assistir a xerrades, participar al programam de Joves en Acció, algun curs de cuina que hem fet, ...

O altres coses, com un premi que hem guanyat, un bloc que gestionem, ...

Al final ens han sortit tantes coses que per fer el nostre currículum haurem de triar ... I això que al principi semblava que el deixaríem en blanc!!