dimarts, 25 de novembre del 2014

Energy Control: Taller de Prevenció del Consum de Substàncies Addictives i reducció de riscos.

Avui dimarts 25 de novembre teníem preparat un Taller de Prevenció del Consum de Substàncies Addictives. A les 10 hores del matí hem començat el taller amb la Júlia, educadora social de formació i que treballa d'Energy Control.

Energy control és un projecte de reducció de riscos de la ONG ABD - Associació Benestar i Desenvolupament. Va sorgir a Barcelona l'any 1997 com a projecte pioner en l'àmbit de la reducció de riscos associats al consum recreatiu de drogues. El seu àmbit d'actuació és estatal i compten amb delegacions a Catalunya, Madrid, Illes Balears i Andalusia.
Energy control està format per un col·lectiu de persones que, consumidores o no, estan preocupades per l'ús que se'n fa de les drogues als espais de festa i a la societat. Han desenvolupat estratègies de Gestió de Plaers i Riscos, ofereixen informació, assessorament i formació sobre drogues amb la finalitat de disminuir els riscos del seu consum.


El taller va ser molt dinàmic i participatiu. En primer lloc vam estar parlant d'on anaven els i les joves del grup de festa i de que passava quan s'anava de festa per les nits. Les coses que van sortir són que hi ha baralles, la gent "es taja", "es desmaia", hi ha accidents, etc. Tot de coses negatives. En això la Júlia va dir que la festa no havia de ser negativa. És a dir, que si es sortia havia de ser per passar-nos-ho bé, per divertir-nos, sortir "en so de pau", etc.

Que el consum de qualsevol substància quan es sortia de festa havia de ser conscient i responsable.

Després vam estar parlant del consum de diferents substàncies, sobretot d'alcohol i cànnabis, que són les substàncies més "habituals". Vam estar parlant dels seus efectes, de com disminuir els riscos davant del seu consum, de quins són els mites i les creences entorn als seus efectes, consum, etc.
També vam poder preguntar per altres substàncies menys habituals però que també eren conegudes pel grup. 

Al final, la Júlia ens va donar la possibilitat, per qualsevol tipus de dubte, d'escriure'ls a: info@energycontrol.org. El taller va ser molt interessant per nosaltres.

Joves en Acció per a la Recerca de Feina