dijous, 13 de novembre del 2014

Analitzem la premsa i parlem de l'apatia dels i les joves.

El dimarts 11 de novembre vam fer la lectura d'un article del diari el País del 2 de novembre del 2014. Sota el títol "L'atur juvenil: l'apatia d'un nini" explicava la història del José Luís Flores, un jove de 23 anys, de la barriada de Loreto de Cádiz.

El José Luís Flores és un jove que porta més de 5 anys sense treballar ni estudiar. Sense esperança ni objectius a la vida. Què passa el dia tancat a casa seva, dormint i jugant a la play.

Vam analitzar l'article que parla de la seva vida i la seva història. Primer el vam llegir individualment i després ens vam dividir en grups per veure quines podien ser les causes de la seva situació.
Entre les causes externes vam trobar la crisis, la situació d'atur, el fracàs del sistema educatiu, el gran atur juvenil, que Cádiz era la província amb més atur juvenil de tot l'estat espanyol, la manca de perspectives de futur, que molts joves estaven com ells, que un 31% de joves que estaven a l'atur no tenien l'ESO, que l'estat espanyol és el país europeu amb més joves que ni estudien ni treballen, etc.
Entre les causes internes vam trobar la seva apatia, que era "mandrós i gandul", que no sortia de casa, que no buscava res, que no tenia cap ocupació, que havia deixat els estudis i s'havia tret l'ESO perquè la seva mare l'havia obligat, que quan havia buscat per fer un curs no l'havien agafat, que esperava que la feina li vingués i que l' "enxufessin", que la seva mare el "mantenia" i li feia tot i no s'havia de preocupar per res, que havia perdut l'esperança i també la il·lusió, que es considerava apolític, que no tenia confiança en si mateix, etc.

Va ser una lectura molt interessant i que ens va portar a debatre sobre les causes de l'apatia que existeix entre els i les joves.

Aquí pots llegir l'article: