dilluns, 10 de novembre del 2014

Sector comerç: visitem l'Esclat.

Ahir, dilluns 10 de novembre, 20 joves vam anar a l'Esclat de Vilafranca del Penedès per fer-hi una visita.

A les 12'30 hores ens van donar la benvinguda i vam començar la visita pel punt d'informació i la zona de caixes.
Ja des del principi de la visita ens van deixar molt clar que el més important per ells era el client. Que l'atenció al client als supermercats era primordial.

Després vam passar per la Fleca, recórrer la secció de joguines, de frescos, xarcuteria, etc. i així vam anar donant un tomb per tot el supermercat. Veient totes les seccions i espais. En aquesta part de la visita ens van destacar la importància dels espais amplis i grans, per poder circular i comprar amb comoditat, i de la neteja i l'ordre. Sobretot, de la neteja i l'ordre.


Després vam anar a la part interior. Vam estar al moll, zona de càrrega i descàrrega de les mercaderies. Era un lloc molt endreçat. I del moll vam anar al magatzem.


Un cop retornats al supermercat vam començar amb les preguntes. Fins aleshores no ens havíem animat gaire a preguntar.

Els hi vam preguntar com feien la tria de treballadors i treballadores.
Ens van dir que el més important era que la persona entrevistada hi volgués treballar. És a dir, l'actitud. Que era un lloc on podia treballar gent jove amb poca o sense experiència. Que era un lloc on podies treballar a la vegada que estudiaves.
Creien que l'important era voler treballar. Tenir ganes d'aprendre. Tenir capacitat de treball en equip i respecte als companys i les companyes. I també, saber estar amb el tracte amb els clients.

També ens va dir que la primera trucada que feien per parlar amb les persones candidates era molt important. Que a través de la primera trucada, del que es deia, algunes persones quedaven descartades. Sobretot, per exemple, havies d'estar disposat a treballar de tardes i els caps de setmana. Si algú deia que només volia treballar de matins o entre setmana es tancava moltes portes. Cal tenir clar que la major part de feina en un supermercat és per les tardes i els dissabtes.

Vam confirmar que abans de que una empresa arribi al currículum hi ha altres pasos que fan que et tinguin en compte o no.

Al acabar la visita ens van donar un detall a tots i totes.

Joves en Acció per a la Recerca de Feina.