dijous, 6 de novembre del 2014

Tens una idea? Taller Crea Jove.

El dilluns 3 de novembre, a les 12 hores,  a l'aula 1 de La Fassina vam fer un taller. El taller era de "sensibilització en l'autoocupació i en la creació d'empreses". El que ara es coneix com emprenedoria.
Van venir el Sergi i el Toni del Centre Àgora.


El Centre Àgora és la seu del Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca i té com a principals línies de treball la creació de nova activitat econòmica i la millora de la competitivitat de les empreses del territori.
En ell s'hi ofereixen serveis molt diversos destinats a les empreses i persones amb una idea de negoci o amb un projecte empresarial. I també, a empreses, entitats i ciutadans en general, en funció del programa o acció que es desenvolupi.

Vam fer un taller molt pràctic i dinàmic. Ens van explicar com sorgien les idees de negoci. Tothom pot tenir una idea i treballant-la, aquesta es pot convertir en una manera de viure, en una oportunitat laboral. Per comprovar-ho vam fer una "pluja d'idees". Ens vam posar en dos grups i vam començar a dir possibles idees. Entre elles, van sortir la d'un robot maquillador, uns sobres de te amb el sucre incorporat, un abric amb bosses tèrmiques, un aparell que tradueixi el que diuen els animals, etc. A través del taller ens van ensenyar com les idees podrien prendre forma.

El Sergi i el Toni ens van donar exemples d'empreses que d'una bona idea n'han fet un negoci. Hi havia idees de tots els àmbits: aplicacions de mòbil, objectes útils, botigues, ... i també ens van dir, que en temps de crisis, sorgeixen noves oportunitats.



El taller va ser molt amè. Així, ara ja ho sabem! Si algun dia tenim ganes de muntar el nostre propi negoci o de desenvolupar una idea podem anar al Centre Àgora i allí ens atendran i ens ajudaran en tot el possible.


A la vegada ens van animar a participar al Concurs Crea Jove. Aquest es fa cap al mes d'abril-maig i en ell s'hi poden aportar idees. Aquestes reben un premi.

Més informació: Concurs Crea Jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada